Mcusta ZANMAI Hammered Gyuto (180 mm)

Obrázek zboží: Mcusta ZANMAI Hammered Gyuto (180 mm) Obrázek zboží: Mcusta ZANMAI Hammered Gyuto (180 mm) Obrázek zboží: Mcusta ZANMAI Hammered Gyuto (180 mm) Obrázek zboží: Mcusta ZANMAI Hammered Gyuto (180 mm)
Celková délka324 mm
Délka čepele180 mm
Materiál čepeledamašek (33 vrstev)
Jádro čepeleVG 10
Materiál rukojetiPakka
Hmotnost180 g

Jedná se o šéfkuchařský nůž Gyuto s délkou čepele 180 mm s ostřím Hamaguri (jednostranné ostří). Čepel nože se skládá z jádra z japonské oceli VG 10 s vysokou tvrdostí 58 HRC, která je pokryta 33 vrstvami damaškové oceli s krásnou kresbou. Čepel nože je vyrobena tradičním způsobem výroby japonských nožů - tzn. stloukáním kladivem. Přičemž společnost Mcusta má svůj originální postup výroby damašku. Povrch čepele je zrcadlovitě naleštěn. Tradiční japonská osmihranná rukojeť je vyrobena z červeného vrstveného dřeva pakka a ozdobena vsazeným ornamentálním nýtem. Speciální tvar rukojeti nože zajišťuje její hladké uchopení a dokonalou manipulaci s nožem. Nůž je dokonale vyvážen a je určen pro PRAVÁKA.

Použití: Gyuto je univerzální japonský kuchařský nůž, který je vhodný jak na krájení, sekání a plátkování ovoce a zeleniny, tak i na krájení a plátkování jakéhokoliv druhu masa včetně ryb. Tento nůž není vhodný na sekání kostí nebo přesekávání masa s kostmi!

Celková délka: 324 mm
Délka čepele: 180 mm
Váha: 180 g
NŮŽ JE PRO PRAVÁKA.
Nůž se ostří na vodním brusném kameni.

 

Ostří HAMAGURI - jedná se o jednostranné ostří, které je pro japonské kuchařské nože charakteristické. Jeho výhoda spočívá v tom, že krájí spíše tahem než tlakem. Díky tomu je řez hladký a úhledný. Účelem takového řezu je, aby ze syrového ovoce a masa uniklo při krájení co nejméně šťávy. Uživatel vynakládá při krájení potravin také minimální sílu.

Slovo ZANMAI se v Japonsku často používá pro označení LUXUSU. Každý kuchař usiluje vždy o dosažení skutečné podstaty vaření a právě pro ně MCUSTA navrhla nože ZANMAI jako perfektní nástroj, který pomůže kuchařům  dosáhnout tohoto vznešeného ideálu.  Kuchařské nože ZANMAI jsou pečlivě kontrolovány - kousek po kousku - aby byla dosaženo požadované bezpečnosti při používání těchto nožů a zároveň i naprosté spokojenosti zákazníků.

Dřevo Pakka - je impregnované vrstvené dřevo. Použitím různých druhů dřeva vzniká krásná sendvičová struktura, ve které lze kombinovat různé barvy dřeva.

Ocel VG-10 - VG-10 je zkratka pro„V Gold 10“ (kde "gold" znamená kvalita) nebo také pro V-Kin-10 (kde „kin“ znamená v japonštině "zlato"). VG-10 je kvalitní japonská nožířská nerezová ocel vyráběná v Japonsku. VG-10 dosahuje tvrdosti 58 HRC.


Dostupnost: 4 až 6 týdnů

Cena: 5 620 Kč
Bez DPH: 4 644,63 Kč



Tisknout stránku Odeslat známému

KošíkNákupní košík
je prázdný

Rychlý kontakt

Jan Boháč
B.Buchlovana 880
Uh.Hradiště 686 05

Mým hlavním povoláním je střelec ve zbrojařské firmě. Příchozí hovory málokdy slyším, proto preferuji komunikaci přes email. Tel.: +420 732 659 376
info(zavináč)jpknife.cz